Zorg voor je eigen centen

Jouw geld, jouw zaken

Iedereen gaat op een dag op eigen benen staan. Je huurt een kamer of een appartement, je doet je eigen boodschappen en je betaalt je eigen telefoonabonnement. Niets is fijner dan het hebben van eigen geld. Maar, verleidingen liggen overal op de loer.
De afgelopen 5 jaar is het aantal jongeren onder de 24 jaar met schulden met maar liefst 70% toegenomen.
Hoog tijd om de jongeren bewust te maken, op te leiden en handvatten en tips te geven om grip te krijgen op hun budget en bestedingen.

Zorg voor je eigen centen is een werkboek met veel praktische informatie en opdrachten om je eigen situatie in kaart te brengen en te verbeteren.
Dit boek gun je iedereen die op eigen benen gaat staan!

Editie

2edruk

Pagina’s

150

Prijs

€13.50

ISBN

geen

Over het boek

Docenten over “Zorg voor je eigen centen”:
S. Dorenbos:

Ik vind het boek sowieso erg informatief! Ik vind het heel nuttig voor de studenten om het te hebben over deze thema’s.

Ik vind het prettig dat er van die grijze kadertjes zitten om bepaalde belangrijke stukjes tekst. Dit maakt het overzichtelijker. De informatie in het boek is goed, compleet en duidelijk. Ik heb niet gehad dat ik nog iets van uitleg miste bij een bepaald thema. Ook denk ik dat de studenten genoeg ruimte hebben om hun antwoorden op te schrijven bij de opdrachten.

Misschien nog leuk om bepaalde videofragmentjes met een qr- code toe te voegen die aansluiten bij een bepaald onderwerp en de soms toch ingewikkelde thema’s te ondersteunen met beeldmateriaal. Bijvoorbeeld van programma’s over deurwaarders/om mensen financieel weer op de rit te krijgen.

E. Ocak:

Ik heb dit boek gebruikt voor de lessen maatwerk. Ik heb het aan een klas met alleen maar jongens gegeven. Ik heb gemerkt dat de jongens het boek erg informatief vonden en er veel van hebben geleerd tijdens het lezen. Omdat het boek ook opdrachten heeft kunnen studenten na het lezen van de informatie, de informatie gelijk toepassen bij het maken van de opdrachten.
Zij hebben aangegeven dat ze bijvoorbeeld nooit hebben nagedacht over wat ze uitgeven en hoe bijvoorbeeld een creditcard werkt. Er komt een hoop kijken als studenten 18 worden en zelf hun financiële zaken moeten regelen. Dit boek helpt hen wegwijs maken en bewuster te denken over hun geldzaken.

 

Fijn boek om les uit te geven

Over De Auteur(s)

Even voorstellen,

Mijn naam is Tessa Groot, 28 jaar oud, geboren en getogen in Noord-Holland en vanaf mijn 22e werkzaam in het MBO Entree onderwijs.

Al vanaf dat ik mij kan herinneren zijn wij thuis bewust met geld omgegaan. Er zijn momenten geweest dat er, meer dan anders, gelet moest worden op de ‘kleintjes’ en hierop geanticipeerd werd. Mede hierdoor heb ik geleerd wat de waarde van geld is en waarom het zo belangrijk is dat je spaart en een buffer opbouwt. Daarnaast hebben mijn ouders mij veel kunnen helpen met o.a. bank/zorg/overheidszaken waar ik zelf toentertijd niets van afwist, maar wel mee te maken kreeg.

Hoe vanzelfsprekend deze financiële kennis en begeleiding voor mij was, bleek niet voor iedereen zo te zijn kwam ik achter. Op mijn werk signaleer ik bij veel jongeren financiële onwetendheid en zelfs beginnende problematiek. (Beginnende) problematiek wat ik ook steeds vaker terug zag komen in het nieuws.

Het kan toch niet zo zijn dat wij jongeren de wijde wereld insturen zonder enige basis aan financiële kennis? Met alle gevolgen van dien?

Dit heeft mij doen besluiten om de opleiding tot Budgetcoach te volgen en vanuit hier lesmateriaal te ontwikkelen. Lesmateriaal om jongeren de nodige financiële kennis bij te brengen voor nu én de toekomst. Hier is het werkboek Zorg voor je eigen centen! uit ontstaan.

Door middel van dit werkboek hoop ik veel jongeren te mogen bereiken. Door middel van de aangeboden praktische informatie en opdrachten wil ik hen helpen hun eigen financiële situatie beter in kaart te brengen en financiële zelfstandigheid te stimuleren/vergroten!

Het boek van binnen

1. samenvatting per hoofdstuk

2. Overzichtelijke schema’s

3.praktische opdrachten

4. relevant voor eigen situatie

Download de inhoudsopgave

Het is niet gek als je benieuwd bent naar wat het boek je daadwerkelijk te bieden heeft. Interesse? Download dan nu de inhoudsopgave!