EHBO Leren & Doen

Het complete praktijkboek

De Coronacrisis heeft nog eens benadrukt dat het belangrijk is om zelfredzaam te zijn. De zorg stond zwaar onder druk en er werd massaal vanuit huis gewerkt. En ook de overstromingen in Limburg, diverse liquidaties, maar ook de dreiging van een aanslag. Allemaal situaties waarbij het denkbaar is dat we zijn aangewezen op onszelf of als omstander betrokken raken. Op zo’n moment wil je kennis hebben van eerstehulpvaardigheden.

Voor de derde druk van het complete praktijkboek ‘EHBO Leren & doen’ hebben de auteurs van ‘Eerste Hulpverlenen’ en ‘EHBO Leren & Doen’ de krachten gebundeld om een goed, actueel en compleet EHBO-boek op de markt te brengen. Het boek volgt de ‘Nederlandse Richtlijnen Eerste Hulp 2021’ zoals opgesteld door Het Oranje Kruis, Het Nederlandse Rode Kruis, het Nederlands Instituut Bedrijfshulpverlening en de Nederlandse Reanimatie Raad. Daarmee is het boek geschikt voor alle EHBO-opleidingen en reanimatiecursussen
.

Editie

3edruk

Pagina’s

296

Prijs

€25.35

ISBN

9789491838835

Over het boek

Iedereen in Nederland is verplicht om eerste hulp te verlenen als er iets gebeurt. Die hulp kan bestaan uit het bellen van 1-1-2, maar veel mensen hebben de wens om meer hulp te kunnen bieden. Hiervoor is kennis nodig, maar je moet ook over de nodige vaardigheden beschikken. Dit leer je door te kennis op te doen en daarna te oefenen.
EHBO Leren & Doen bevat zowel de kennis als de vaardigheden die nodig zijn om goed eerste hulp te kunnen verlenen.
Het boek is handig ingedeeld:

Deel A: Algemeen
Hier staat de basis van EHBO, informatie over het menselijk lichaam en verbandmaterialen.

Deel B: Stoornissen in de vitale functies
Je leert de juiste volgorde van handelen, wat houvast biedt, want er gebeurt niet dagelijks iets ernstigs. Je leert wat je moet doen bij ernstig bloedverlies en je leert reanimeren.

Deel C: Overige letsels
De meeste ongelukken die je tegenkomt zijn minder ernstig, denk daarbij aan onderkoeling, wonden, kneuzingen of andere kleine letsels. Wat je moet doen leer je in dit deel.

Deel D: Kleine ongevallen en ziekteverschijnselen
Insectenbeten, allergische reacties, irritaties vallen onder de kleine ongevallen en vindt je in dit deel. Daarnaast worden ziekteverschijnselen behandeld, zoals koorts en buikpijn. En natuurlijk, hoe je kunt handelen als EHBO’er.

Deel E: Extra
Extra omvat veel. Het gaat uitgebreid over kinderen, zwangeren en ouderen. De eerstehulp is anders bij deze groepen mensen en het is belangrijk om te weten wat je wel en niet moet en kunt doen.
Ook besteden we aandacht aan evenementen, met alcohol- en drugsproblemen. Wat kun je doen aan wandelletsels en hoe handel je bij een stembandloze.
Eerste hulp op reis en eerste hulp bij een pandemie zijn ook onderwerpen in het deel Extra.

EHBO Leren&Doen heet niet voor niets het complete praktijkboek.
Naast een cursusboek bij de cursus EHBO is het dan ook een handig naslagwerk om in huis te hebben.
.

Over de auteurs

Marion van den Hurk-Dittmar

Naast instructeur Eerste Hulp is Marion auteur van een aantal boeken op het gebied van EHBO/BHV. Als auteur van Eerste Hulp Verlenen, een van de voorgangers van EHBO Leren&Doen, is zij een ervaren auteur en kenner op het gebied van eerstehulp.
Daarnaast zit Marion in de commissie van het Oranje Kruis om de accreditaites te beoordelen.

Pim de Ruijter

Anesthesioloog-intensivist bij het VieCuri Medisch Centrum.
Ook is Pim initiatiefnemer van de Veldnorm Evenementenzorg en heeft hij ook al een aantal boeken over eerste hulp op zijn naam staan, waar onder Eerste Hulp Verlenen, Gevorderde Eerste Hulp en Eerste hulp in de Wildernis.

Marijke van Beukering-Huijbregts

Marijke van Beukering is vanaf de eerste druk in 2011 een van de vaste auteurs van EHBO Leren & Doen. Zij was van 2005 tot 2015 instructeur eerste hulp en reanimatie. Tegenwoordig is zij nauw betrokken bij de EHBO als voorzitter van de Nationale Bond voor EHBO. Ze vindt het belangrijk dat het boek toegankelijk is voor een breed publiek zoals de vele vrijwilligers van EHBO-verenigingen. Daarnaast hoopt ze dat het boek ook gebruikt zal worden op middelbare scholen.

Het boek van binnen

1. Aansluitend bij de praktijk

2. Overzichtelijke schema’s

3. Duidelijke volgorde van handelen

4. Veel foto's

Download de inhoudsopgave

Het is niet gek als je benieuwd bent naar wat het boek je daadwerkelijk te bieden heeft. Interesse? Download dan nu de inhoudsopgave!

Of download de Powerpoint presentatie.