Evenementenzorg

Eerste Hulp en Basiszorg

In Nederland worden jaarlijks veel evenementen georganiseerd, zoals festivals, sportevenementen, Koningsdag en nog veel meer. Hiervoor is de inzet van zowel eerstehulpverleners als van zorgprofessionals vereist. Sinds 2022 is de Veldnorm Evenementenzorg (VNEZ) van kracht om de zorgverlening op een evenement in goede banen te leiden.

Evenementenzorg is de nieuwe uitgave voor eerstehulpverleners (Evenementen EH) en zorgprofessionals (Basiszorg) die actief zijn op evenementen en aan de Veldnorm Evenementenzorg willen voldoen. Aan de hand van de ABCDE-benadering en de principes van crew resource management (CRM) worden optimale zorgverlening en effectieve samenwerking aangeleerd.

Evenementenzorg is een zeer rijk en compleet boek voor de eerstehulpverlener en voor de zorgprofessional, voor iedereen die met evenementenzorg te maken krijgt.

Het is een handzaam boek met veel informatie en kan als verdieping of handleiding gebruikt worden door alle zorgverleners, evenementenzorgorganisaties en organisatoren van evenementen. Het dient ook als opleidingsboek voor eerste hulp op evenementen.

 

Editie

1edruk

Pagina’s

300

Prijs

€26.95

ISBN

9789491838903

Over het boek

Nederland kent een rijk verenigingsleven en een cultuur van veel activiteiten. Festivals, sportwedstrijden, Formule 1, Koningsdag en de Vierdaagse; stuk voor stuk evenementen die alleen georganiseerd kunnen worden met de inzet van evenementenzorgverleners. Deze zorgverleners kunnen eerstehulpverleners zijn, maar ook zorgprofessionals met werkervaring in de zorg.

Om de zorgverlening op een evenement in goede banen te leiden is de Veldnorm Evenementenzorg (VNEZ) geïntroduceerd. In dit boek wordt de VNEZ verder toegelicht en worden diverse vaardigheden op het gebied van eerste hulp, samenwerking en zorgverlening op kleine en grote evenementen beschreven. Er wordt ingegaan op een aantal specifieke evenementen, ieder met zijn eigen aandachtspunten. De zorgverlening wordt met behulp van de c-ABCDE-benadering gestructureerd aangeboden.

Dit boek is geschreven voor eerstehulpverleners die actief zijn in zorgniveau Evenementen Eerste Hulp en voor zorgprofessionals ingezet in Basiszorg. Op grote evenementen waarbij wordt samengewerkt met zorgprofessionals kunnen eerstehulpverleners die daarin getraind zijn, assisterende handelingen (categorie 2 vaardigheden) verrichten. Vaardigheden die alleen door zorgprofessionals mogen worden verricht, krijgen in dit boek ook aandacht zodat een zorgverlener weet wat van een ander zorgniveau kan worden verwacht en begrijpt wat er gebeurt.

Het boek is tot stand gekomen met behulp van verschillende praktijkdeskundigen en medici en voldoet aan de Veldnorm Evenementenzorg. Het boek vormt een goede basis vormt voor de evenementenzorgverlener. Het is ook een goede handleiding voor evenementenzorgorganisaties en organisatoren van evenementen.

.

Over de auteurs

Pim de Ruijter

Anesthesioloog-intensivist bij het VieCuri Medisch Centrum.
Ook is Pim initiatiefnemer van de Veldnorm Evenementenzorg en heeft hij ook al een aantal boeken over eerste hulp op zijn naam staan, waar onder EHBO Leren&Doen, Gevorderde Eerste Hulp en Eerste hulp in de Wildernis.

Hans van der Pols

Hans van der Pols is onderzoeker gezondheidszorg en oud-ambulanceverpleegkundige. Hans is nu wetenschappelijk medewerker bij Het Oranje Kruis.

Hij houdt zich bezig met de ontwikkeling van eerstehulprichtlijnen op basis van wetenschappelijk onderzoek en verwerkt dat in lesmateriaal.

Hans is de allereerste auteur van de Nederlandse Richtlijnen Eerste Hulp en lid van de projectgroep VeldNorm EvenementenZorg.

Eindredacteur:

Marijke van Beukering-Huijbregts

Oud-instructeur Eerste Hulp

Marijke van Beukering is een van de vaste auteurs van EHBO Leren & Doen. Zij was van 2005 tot 2015 instructeur eerste hulp. Ook is zij jarenlang nauw betrokken geweest bij de EHBO als voorzitter van de Nationale Bond voor EHBO.

Het boek van binnen

1. Voldoet aan de Veldnorm Evenementenzorg

2. ABCDE-benadering

3. Aandacht voor specifieke evenementen

4. Koppeling met zorgprofessionals

Download de inhoudsopgave

Het is niet gek als je benieuwd bent naar wat het boek je daadwerkelijk te bieden heeft. Interesse? Download dan nu de inhoudsopgave!