Eerste Hulp Verlenen in de Wildernis

Hét boek voor iedereen die niet bang is voor een avontuur

Daar sta je dan, naast je tent in de wildernis. Je hoort dat er meerdere onderkoelde klimmers zijn gevonden, waarvan een aantal ernstig gewond. Wat wil je dan bij de hand hebben? Juist. Dit boek.

Editie

1edruk

Pagina’s

180

Prijs

€24.95

ISBN

9789491838842

Over het boek

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat is in veel situaties van toepassing, maar zeker wanneer je naar een onbekend buitengebied gaat waar de omstandigheden anders zijn dan je gewend bent. In de wildernis zijn hulpdiensten niet altijd binnen handbereik. Zelfs in Nederland zijn er outdoor gebieden waar de ambulance niet binnen afzienbare tijd ter plaatse kan zijn.

Een goede voorbereiding bestaat niet alleen uit trainen en het kiezen van de juiste uitrusting, maar ook het voorkomen van gezondheidsproblemen en het voorbereiden op een onverhoopt noodgeval. Omdat hulpdiensten in afgelegen gebieden niet altijd snel ter plaatse kunnen zijn, ben je voor het verlenen van eerste hulp afhankelijk van je eigen eerste hulp kennis en vaardigheden.

Dit vraagt om een andere benadering bij het verlenen van eerste hulp. Eerste Hulp in de Wildernis is een compleet naslagwerk voor eenieder die tijd doorbrengt in een buitenomgeving waar niet direct medische hulp voorhanden is. In dit boek beschrijven we hoe je systematisch problemen kunt herkennen, welke eerste hulp je kunt verlenen en welke voorbereidingen je kunt treffen om problemen te voorkomen.

Het is essentieel je voor te bereiden op het herkennen, behandelen en voorkomen van letsels in de wildernis. Hierbij is extra aandacht geschonken aan welke eerste hulp verleend kan worden als professionele zorg langer op zich laat wachten en wanneer een evacuatie georganiseerd moet worden. Daarnaast zijn er diverse praktische tips en handige weetjes opgenomen.

Over de auteurs

Anne Brants

 

Anne Brants combineert haar passie voor het reizen met haar beroep. Ze heeft het Diploma in Mountain Medicine behaald en is Fellow in Wilderness Medicine. Als expeditie arts is ze afgereisd naar Arctisch Noorwegen, Tanzania, Antarctica, Oman en Everest Basecamp. Anne speelde een belangrijke rol in de eerste hulpverlening op Mount Everest na de aardbeving in Nepal in 2015. Nu combineert ze haar baan als spoedeisende hulp arts met het begeleiden van expedities en is het haar missie om ervoor te zorgen dat niet medisch geschoolden goed voorbereid op expeditie gaan.

Pim de Ruijter

Anesthesioloog-intensivist bij het VieCuri Medisch Centrum.
Ook is Pim initiatiefnemer van de Veldnorm Evenementenzorg en heeft hij ook al een aantal boeken over eerste hulp op zijn naam staan, waar onder Eerste Hulp Verlenen, Gevorderde Eerste Hulp en Eerste hulp in de Wildernis.

 

Het boek van binnen

Theorie aangevuld met diverse cases

Prachtige foto’s uit de praktijk

Deskundig team auteurs en meelezers

Duidelijk beschreven handelingen

Download de inhoudsopgave

Het is niet gek als je benieuwd bent naar wat het boek je daadwerkelijk te bieden heeft. Interesse? Download dan nu de inhoudsopgave!