Expert Life Support

Handboek voor professionals werkzaam in de acute zorg

Dit boek is geschreven voor iedereen die werkt in de acute zorg, op de SEH, op de OK, op de IC of prehospitaal. Het is een evicence-based handboek waarin je alle informatie bij elkaar vindt voor de behandeling van de meest acuut zieke patiënten.

In 26 hoofdstukken (300 pagina’s) worden de principes van fysiologie gestuurde reanimatie besproken en komen onderwerpen als endovasculaire reanimatietechnieken, luchtwegmanagement, behandeling van hypovolemie en coagulapathie bij trauma- en non-trauma patiënten, traumatische reanimaties, behandeling van peri-arrest cardiogene-septische en obstructieve shock, traumatisch schedelhersenletsel, spontane intracraniële bloedingen, aorta dissecties, peri-arrest intoxicaties en nog veel meer aan bod.

Editie

1edruk

Pagina’s

299

Prijs

€35.95

ISBN

9789491838927

Over het boek

Iedereen werkzaam op Spoedeisende Hulp (SEH) afdelingen in Nederland is bekend met de richtlijnen voor Basic life support (BLS) en Advanced life support (ALS) van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) en de European Resuscitation Council (ERC), de richtlijnen voor traumaopvang voor Advanced Trauma Life Support (ATLS) en de richtlijnen van de European Trauma Course (ETC). Deze richtlijnen en cursusboeken dienen als het fundament voor de behandeling van kritiek zieke patiënten die zich (al dan niet met een dreigende circulatiestilstand) presenteren op een SEH.

Dit boek bouwt verder op dit fundament. Het geeft een verdieping en verbreding van kennis met betrekking tot onderwerpen die in bestaande richtlijnen worden benoemd, maar niet uitgebreid worden besproken, en behandelt daarnaast relatief nieuwe technieken en concepten, zoals endovasculaire resuscitatie en fysiologie gestuurde reanimatie. Het doel is om zorgverleners werkzaam in de acute zorg hiermee een up-to-date en evidence-based leidraad te geven voor de specialistische eerste behandeling van kritiek zieke patiënten.

Over de auteurs

Ewoud ter Avest is Spoedeisende Hulp Arts in het Universitair Medisch Centrum in Groningen. Hij werkt daarnaast als HEMS doctor- and research fellow bij London’s Airambulance.
Hij heeft een passie voor het doen van onderzoek op het gebied van de (prehospitale) acute zorg en is daarnaast lid van het management team van de Acutelines data- en biobank en van het POCUS consortium PRIDE.

Het boek van binnen

Duidelijke leerdoelen per hoofdstuk

Met medewerking van veel experts

Duidelijke tekeningen

Flashcards

Download de inhoudsopgave

Het is niet gek als je benieuwd bent naar wat het boek je daadwerkelijk te bieden heeft. Interesse? Download dan nu de inhoudsopgave!