Eerste Hulp bij Alcohol & Drugs incidenten

Het complete praktijkboek

De Coronacrisis heeft nog eens benadrukt dat het belangrijk is om zelfredzaam te zijn. De zorg stond zwaar onder druk en er werd massaal vanuit huis gewerkt. En ook de overstromingen in Limburg, diverse liquidaties, maar ook de dreiging van een aanslag. Allemaal situaties waarbij het denkbaar is dat we zijn aangewezen op onszelf of als omstander betrokken raken. Op zo’n moment wil je kennis hebben van eerstehulpvaardigheden.

Voor de derde druk van het complete praktijkboek ‘EHBO Leren & doen’ hebben de auteurs van ‘Eerste Hulpverlenen’ en ‘EHBO Leren & Doen’ de krachten gebundeld om een goed, actueel en compleet EHBO-boek op de markt te brengen. Het boek volgt de ‘Nederlandse Richtlijnen Eerste Hulp 2021’ zoals opgesteld door Het Oranje Kruis, Het Nederlandse Rode Kruis, het Nederlands Instituut Bedrijfshulpverlening en de Nederlandse Reanimatie Raad. Daarmee is het boek geschikt voor alle EHBO-opleidingen en reanimatiecursussen
.

Editie

1edruk

Pagina’s

34

Prijs

€14.00

ISBN

000000

Over het boek

Met dit boekje willen wij de Eerste Hulpverlener meer informatie verschaffen over alcohol en de verschillende drugssoorten, maar ook hoe de Eerste Hulpverlener de juiste hulp kan geven aan iemand onder invloed van alcohol of drugs. Niet alleen door de basiskennis te versterken, maar ook door verdieping te geven aan deze kennis. Daarnaast staan er extra tips in het boek met betrekking tot de Eerste Hulpverlening.

 

De ervaring leert dat veel Eerste Hulpverleners alcohol- en drugsgerelateerde verwondingen of aandoeningen ‘eng’ vinden, omdat men er niet mee bekend is.

Dit boek geeft duidelijke overzichten over de verschillende soorten aclohol en drugs en ook welke uitwerking ze hebben op mensen.

De wijze waarop bij ongevallen de aanbevolen hulp dient te worden gegeven is ontleend aan de bewezen medische inzichten en de eisen waarop het diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis is gebaseerd.

Naast de kennis zorgt dit boek ook voor de uitbreiding van de vaardigheden van Eerste Hulpverleners.

Over de auteurs

Hans Agterberg is Politie Professional bij de Politie Eenheid Amsterdam.

Tijdens zijn werk op bijvoorbeeld de Wallen in Amsterdam is hij veel tegengekomen op het gebied van drank&drugs.

Naast zijn werk als politieman heeft Hans zijn eigen bedrijf EHBO-BHV Nederland. Hij verzorgt de hulpverlening op diverse grote en kleine evenementen.

Ook geeft hij trainingen in de evenementenzorg en heeft hij het Bureau Alcohol & Drugs Incidenten in 2012 opgericht.

Een echte expert op dit gebied dus.

Of dit nog niet genoeg is, Hans is daarnaast ook nog voorzitter van Stichting Wensambulance Utrecht.

Het boek van binnen

1. Verdiepende informatie en tips door het hele boek

2. Duidelijk beschreven hoe je Eerste Hulp toepast

3. Goede inhoudelijke uitleg

4. actueel

Download de inhoudsopgave

Het is niet gek als je benieuwd bent naar wat het boek je daadwerkelijk te bieden heeft. Interesse? Download dan nu de inhoudsopgave!