Social Media To Go!

De basis van Social Media in commerciële bedrijfsvoering.

Een boek over de commerciële inzet van social media? Alles daarover is toch al
online te vinden; wat voegt een boek daaraantoe?
Veel kennis is inderdaad online beschikbaar, maar juist in deze tijd van snelle digitale veranderingen geeft een boek zoals dit houvast. Het onderscheidt de hoofd- en bijzaken in één overzichtelijk geheel, zonder door te veel details en zijwegen te worden afgeleid. Dit boek biedt alle praktische en direct toepasbare kennis die je nodig hebt om de inzet van social media in een commerciële context te kunnen beoordelen, organiseren en aansturen. In negen logisch opgebouwde hoofdstukken word je geleid langs de vele invalshoeken die bij de inzet van social media door een bedrijf aan de orde komen. Dit boek maakt je tot gesprekspartner, zowel binnen een bedrijf als daarbuiten, met betrekking tot de vele aspecten van dit dynamische vakgebied. Door middel van talloze recente voorbeelden uit de praktijk wordt het besprokene meteen verhelderd en getoetst aan de alledaagse werkelijkheid.

Editie

4edruk

Pagina’s

280

Prijs

€32.95

ISBN

9789491838781

Over het boek

Internet en social media spelen een steeds grotere rol in het dagelijks leven van consumenten.
Consumenten zijn hierdoor aan de macht gekomen, laten van zich horen op social media en maken zelf hun keuzes. Zij krijgen continu heel veel online prikkels en kunnen niet overal aandacht aan besteden. Communicatie wordt sneller, vaak ongenuanceerder en oppervlakkiger, én verschuift naar online. De hele wereld kan op social media ‘meegenieten’, en social media veranderen de wereld. In dit boek kijken we naar social media vanuit het standpunt van een bedrijf. Het nut van de social media-inzet en het rendement ervan staan bij een bedrijf steeds voorop, want winstgevendheid is meestal de bestaansgrond van een bedrijf.

Daarom willen we in dit boek inzicht bieden in hoe social media binnen een bedrijf het beste georganiseerd kan worden. In dit boek vind je niet hoe je met LinkedIn of Instagram moet werken: dit zijn slechts (voorbijgaande?) platformen in de wereld van social media. Vanuit bedrijfsperspectief ligt het belang op een ander niveau: waarom kies je als bedrijf voor social media, wat wil je ermee bereiken, hoe ga je het precies inzetten? De keuze voor één van de social media platformen komt pas op de laatste plaats: de platformen zelf zijn continu aan verandering onderhevig. We gebruiken vaak Facebook als voorbeeld: we zullen zie dat we niet om dit megabedrijf heen kunnen. Met behulp van dit boek verwerf je inzicht in de achtergronden van social media en leer je hoe een bedrijf social media planmatig in kan zetten. We bieden op een gestructureerde manier een bijdrage aan jouw kennis en we zullen in dit boek vooral op een praktische en toepasbare manier kijken naar de inzet van social media. Verder laten we de dwarsverbanden van social media met andere bedrijfsonderdelen zien, vooral met marketing en communicatie.

Maar een boek, in dit tijdperk van ‘alles-online-en-digitaal’ – alles is toch al op het web te vinden? Dat klopt, maar we brengen een boek uit omdat we graag een samenhangend geheel willen presenteren, zonder dat je ‘verleid’ wordt tot wegklikken of afdwalen.

Over de auteurs

Jeroen Vinkesteijn heeft ruime ervaring in toerisme en recreatie en in (digitale) marketing via management functies bij Sanoma (reizen) Teletravel, ANWB en o.a. RCN met ruime ervaring met werken in het buitenland. Hij heeft een Master in Media Innovatie en is hogeschool docent bij Breda University of Applied Sciences, vooral op het gebied van Internet en social media. Jeroen is eigenaar van Creative Masters en met Corné Dijkmans founding father van het digitale hotel Emerald Forest Hotel, een online management simulatie die in diverse Europese landen gebruikt wordt. Jeroen is voorzitter van OMPIE, club van online marketingdocenten van hogescholen en universiteiten, zit in de adviesgroep van Thuiswinkel.org (onderwijs) en consumentenprogramma Kassa van BNN-VARA . Daarnaast is hij actief blogger bij Emerce en gastdocent/spreker.

Corné Dijkmans heeft meegewerkt aan vele toonaangevende internationale projecten met betrekking tot digitaal toerisme en heeft vele artikelen en blogs op zijn naam staan over online marketing en het zakelijk gebruik van social media, waarvan een aantal prijswinnende. Hij heeft een Master in bedrijfseconomie, een Master in marketing en promoveerde op het terrein van de online bedrijfscommunicatie. Naast het doen van onderzoek op het gebied van online marketing is Corné momenteel tevens als Research Manager verantwoordelijk voor het onderzoeksprogramma van de Academie Toerisme van Breda University of Applied Sciences.

Het boek van binnen

Veel actuele bronnen

User generated content

Up to date info

Uitgelichte voorbeelden

Download de inhoudsopgave

Het is niet gek als je benieuwd bent naar wat het boek je daadwerkelijk te bieden heeft. Interesse? Download dan nu de inhoudsopgave!